Kategorier
Artiklar

Din guide till att välja rätt hundfoder

Så gör du bästa valet – lär dig att välja rätt hundfoder för din fyrfota vän baserat på ålder, hälsa och aktivitetsnivå. Fortsätt läsa för att få reda på mer.

Hundfoder är mer än bara mat, det är vetenskap och kärlek i varje portion. Att veta vilken typ av hundfoder som passar din fyrbenta vän kan vara lika viktigt som att veta hur mycket kärlek och motion den behöver. Olika raser, åldrar och hälsoförhållanden kräver anpassade kostplaner. Allt för att våra hundar ska må sitt allra bästa.

Val av hundfoder är inte något man ska ta lätt på. Varje hund är unik och det visar sig inte bara i personligheten utan också i det näringsmässiga behovet. Att hamna rätt i utbudet av torrfoder, våtfoder, färskfoder och barf kan kännas krävande. Men vet du vad? Det är faktiskt inte så svårt som det verkar.

Undvik misstagen när du väljer hundfoder

För att göra rätt val börjar vi med att titta på hundens livsstadium. Valpar, vuxna och seniorhundar har alla olika behov. Därefter är det viktigt att ha koll på eventuella allergier eller känsligheter. Lukta, smaka, känna – ja, din hund gör allt detta med sitt foder.

Och så ska vi inte glömma bort portionsstorlekarna. Både för stor och för liten portion kan leda till problem. Sist men inte minst, håll ett öga på ditt djurs vikt och aktivitetsnivå. Som en del av familjen förtjänar den att bli omhändertagna med kärlek, omsorg och expertis.